lauantai 27. syyskuuta 2014

"Elämä on tekemiesi valintojen summa." - Albert Camus

Onhan ollut viikko. Alkuviikosta keräsin itseeni suunnattomasti stressiä ja ärsytystä, syystä tuntemattomasta. Tai niin luulin. Syytin työtä, mutta ei se siitä johtunut. Kävin tiistaina töitten jälkeen zumbassa ja olo helpottui hetkeksi. Seuraavana päivänä keräsin taas työpäivän aikana kierroksia ihan kiitettävästi. Army/crossfit-tunti helpotti, kaiken sen puskemani hien mukana tuli pari ärräpäätäkin. Torstaina olinkin sitten niin jumissa, että keppijumppatunti teki kyllä todella hyvää, sai vähän liikkuvuuttakin tähän rankaan. Eilen oli viikon ainoa vapaa, joka meni tallilla Maran luona.

HeppaHerralla oli hampaiden raspaus ohjelmassa ja uskottiin sieltä löytyvän apu edellisviikon kenkkuiluun. Edellisellä viikolla ratsastaessa Mara oli haluton liikkumaan ja toki ajattelin, että jostain se on kipeä. Mutta eilen raspauksen jälkeen sama toistui. 30min "jaksoi" mennä hyvin, ja sitten totaalinen stoppi. Lopulta kun olimme yhdessä omistajan kanssa käyneet hevosen läpi niin tulimme siihen tulokseen, että Mara kaipaa vaihtelua. Kävin pienen lenkin maastossa eikä mitään ongelmaa ollut. Voi heppa! :D Nämä tädit oli jo huolissaan, vaikka toista ei vaan huvittanut. Argh.

Illalla käytiin naapurin kanssa tunnin lenkillä koirien kanssa ja tuomisina metsälenkiltä kaivoin piponi alta 7 hirvikärpästä. Ei ollut minun viikkoni tämä.

Tämän viikon ehdoton valonpilkahdus on ollut ihana mieheni. Mie oon kiukkuillut, äksyillyt ja mököttänyt. A on raivannut miun jälkiä ja tehnyt ruokaa, kun minä en ole töiltäni ja jumpiltani ehtinyt. Viime viikolla kuulin radiosta Suvi Teräsniskan kappaleen "Jos olisin mun mies", joka kertoo ihan ehdottomasti A:sta ja eilen illalla soitin sen hänelle itselleenkin.Kovastihan tuo näytti hymyilyttävän :)

Eilen aloin sitten vapaalla tarkemmin miettiä viime aikaista oloani. Oon ollut ärtynyt, kipuja on ollut vähän siellä sun täällä, lähinnä nivelissä. Iho kukkii yhä, olo on turvonnut. Vaatteet kiristää ja ohhoh, painoakin on tullut lisää puolessa vuodessa 5kg! Väsynytkin oon ollut. Eli nyt ei auta enää mikään "yritän nyt vähän paremmin katsoa mitä syön" vaan tämä tyttö aloitti nyt elämänsä ensimmäisen laihdutuskuurin. Jutta Gustafsbergin diettiohjeilla sain viime vuonna paremman olon ja painokin tippui siinä sivussa. Niinpä päätin aloittaa kuurin samalla systeemillä, pienin muutoksin. Syön joka päivä aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Kuurilla olevaa aamiaista syön muutenkin, eli kaurapuuro-raejuusto-mehukeittoa joten muutoksia siihen ei tule. Lounaskin menee luonnostaan, salaattia ja lihaa/kanaa tai kalaa. Välipalana rahka + marjoja = smoothie. Päivällinen muuten sama kuin lounas, mutta lisänä hiilareita (pastaa, perunaa, riisiä). Iltapalana pitäisi olla rahkaa ja mehukeittoa. Tähän teen poikkeuksen ja otan iltapalana näkkäriä + hedelmää. Myöskin aamuun tarvitsen ylimääräisen hedelmän aamiaisen ja lounaan väliin niinä päivinä kun teen aamuvuoroa. 

Eli mikä muuttuu? Päivällisen jälkeen en otakaan iltapalaksi leipää, enkä suklaata. Tai hedelmänamuja. Päivän aikana en töissä mussuta pullaa, vaikka sitä miten olisi tarjolla. Syön säännöllisesti myös viikonloppuisin. Edelliseltä "Jutta-dieetiltä" jäi paljon hyvin asioita elämään, ja pääsääntöisesti tehdäänkin A:n kanssa terveellistä ruokaa. En edes muista millon olisi viimeksi tehty ranskiksia tms. Onneksi liikuntapuoli on aktiivista jo valmiiksi niin siihen ei tarvitse tehdä muutoksia.  Veden juominen pitää opetella taas uudestaan. Uskon siihen, että keho ja mieli ovat yhteyksissä keskenään ja huonosti voiva kroppa vaikuttaa myös siihen, miksei täynnä virtaa oleva pää jaksa pitää energiatasoja yksistään yllä. Tällä viikolla erityisesti hartiat ovat olleet todella jumissa ja venyttelyt saunassa ovat tulleet tutuiksi. Harmillisinta hartiasäryissä on niiden "nouseminen" päänsäryksi asti. Onneksi nuo ryhmäliikuntatunnit alkoivat, ne on helpottaneet oloa huomattavasti! Nyt viikonlopun olen töissä ja maanantaina on koko työpaikan työnhjauspäivä. Ryhmätyönohjaukset on kyllä ihan mahtavia, saadaan koko työyhteisönä pysähtyä kiireen keskellä ja kuulla mitä toisille kuuluu :) Sitten on 2 vapaata! JEI! Ensi viikolla aion keskittyä erityisesti lihashuoltoon ja venyttelyihin.

Ja tavoite painonpudotukseen? No se 5kg pois mikä on tullut. Tai ainakin haluan taas mahtua vaatteisiini kunnolla, painolla ei niin väliä :) Aion suoda myös itselleni pienen suklaaherkun kerran viikossa jos siltä tuntuu :) Ja olen muuten melkoisen innoissani tästä hommasta. Ehkä eniten siksi, että perjantaina aloin ajatella asiaa. Ennen olisin ajatellut, että "maanantaina voisin aloittaa". Niin monta maanantaita on ohitettu, että nyt päätin aloittaa heti. Ja niin tein.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti