keskiviikko 20. toukokuuta 2015

"Usko minua: Mikään ei ole niin vaarallista kuin sisällä istuminen, silloin saa helposti kaikenlaisia aatteita." Hemuli


Ei ollenkaan hullumpi maisema lenkkeillä, eikö? 

Eilen olin tosiaan siellä Enjoying pregnancy- workshopissa ja kylläpä meni 2.5h nopeasti! Tehtiin paljon mielikuvaharjoituksia, harjoiteltiin erilaisia hengitystekniikoita ja oman kropan tuntemista. Ei muuten ole tää ruho enää entisensä ja ihan huvitti kun siihen piti tutustua uudestaan :D Toki tehtiin jooga- ja rentoutusharjoituksia myös paljon. Tärkeimpiä harjoituksia mielestäni oli ne, joissa pyrittiin saamaan keskittyminen täydellisesti johonkin tiettyyn asiaan. Näitä harjoituksia voi käyttää sitten kivun hallinnassa synnytyksessä...kun vaan vielä muistaisi ne silloin. Työpaja aloitettiin ja lopetettiin piirtämällä oman kehon kuva; kuinka sen tunnen? Laitan omat kuvani tähän alle:Oikealla on siis kuva tunnin alusta. Punaiset kohdat on kipukohtia ja tuo sininen kuvaa sitä miltä hengitys tuntui. Vasemmalla on sitten kuva tunnin jälkeen. Kipukohdat hävisivät ja hengitin vapaasti. Nuo ympyrät tai mitkälie tuossa oikealla on niitä kohtia jotka tuntui erityisen rennoilta työpajan jälkeen. Tuo piirtäminen tuntui aluksi todella typerältä, mutta toisaalta oli hyvä pysähtyä kuuntelemaan itseään: miltä tuntuu? 

Perjantaina on varsinaisen äitiysjoogan viimeinen kerta ja ensi tiistaina on toinen kerta tuota työpajaa. Äitiysjooga on ollut todella mielenkiintoista ja pisteet menee ehdottomasti ammattitaitoiselle ohjaajalle. Tunneilla on keskitytty oman kehon lisäksi raskauteen, ja pysähdytty miettimään esimerkiksi miten vauva reagoi hengitykseen ja liikkeeseen. Ennen joogan aloittamista panikoin paljon sitä, miten osaan puhua englantia tunneilla, mutta ilmeisen hyvin se on onnistunut. Ei se vieläkään luontevalta tunnu, mutta tiedänpähän yrittäneeni parhaani. Ja olisipa ollut tyhmää jättää kurssi väliin oman pelkuruuden takia, olisin jäänyt paljosta paitsi. Pelkoja päin! 

Eilen kävin myös neuvolassa ja tuntui hyvältä saada kehuja sieltä. Itsellä kun on ollut välillä melkoisen tuskainen olo ja pelko siitä, osaako sitten vauvan synnyttyä toimia oikein niin ainakin odotusaikana olen onnistunut pitämään huolta itsestäni! Verenpaineet, painonnousu, hemoglobiini, kaikki ihannearvoissa. Vauvan sykkeetkin oli tasaiset ja selvästi jo reagoi ulkopuolelta tuleviin ääniin kun siihen malliin potki anturaa jolla ääniä kuunneltiin <3 Musiikkia onkin kuunneltu ahkerasti ja erityisesti Nightwish tuntuu olevan myös vauvan suosiossa :) 

Tänään oli vuorossa siivouspäivä ja A parkakin joutui heti töistä tultuaan imurin varteen kun meikäläiseltä loppui jaksaminen. Mutta tulipahan siistiä eikä kuulemma haitannut imurointi kun minä olin siivonnut muuten koko talon ja tehnyt ruuankin :) Äsken kävin vielä iltalenkillä Saran kanssa ja nautiskelin hiljaisuudesta, lämmöstä ja kesän tuoksusta. Kyllä raitis ilma vaan tekee mielellekin ihmeitä. En ole pariin päivään saanut itku/naurukohtauksiakaan ja pää on ollut ihmeen tasainen. Saas nähdä miten pitkään se jatkuu... huomenna onkin vuorossa yksinäinen koti-ilta kun A jää töistä kaupunkiin yöksi... oman ajan kunniaksi taidankin käydä hakemassa suklaalevyn, katsoa hömppäelokuvia ja olla ihan oman pääni kanssa. Ei kuulosta ollenkaan huonolta <3 

Loppuun vielä kuvasaldo äskeiseltä metsälenkiltä: 


Joku keppihullu ryntää sieltä :)


En vielä uskalla mennä Saran kaveriksi uimaan :D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti