keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

"Onnen liikkeet koettelevat ystävien luotettavuutta." — Cicero

Se on kyllä harmillista kun harrastaa olevinaan niin paljon, ettei ehdi harrastaa mitään. Kuluneen viikon aikana on tapahtunut todella paljon, mutta mitään en ole ehtinyt tehdä. TÄH :D Kaikki alkoi viime perjantaina, kun ehdittiin salille vasta klo 20 illalla. Se on muuten jännä, että perjantai-iltana sali on ihan tyhjä, mutta kokeilepa mennä maanantaina.... ;) Edellisestä blogikirjoituksesta sisuuntuneena päätin salilla rääkätä käsiä, en meinannut ulko-ovea saada auki kun salilta lähdin... tehtävä siis suoritettu. Lauantaina suunnattiin kaupunkiin vähän ennakkojuhlimaan miun synttäreitä, matkalla käytiin moikkaamassa kummitytön perhettä. Sunnuntai menikin sitten ihan täysin synttärihuumassa.

Maanantaina oli vuorossa töihin paluu iltavuorolla. Myös tiistaina oli iltavuoro. Eli kahtena päivänä oli aamupäivä vapaata. Mitä silloin tein? En niin yhtään mitään. Mutta keskiviikkona kun työt alkoi klo 8.30, niin SITTEN tämä tyttö päättää lähteä aamulenkille! Oliko tässä järkeä? OLI! Kevään ja kesän tulo on toki ihanaa aikaa, mutta täällä metsäteiden keskellä asuvaa ärsyttää kun tiet on yhtä löllöä mutaliejua. Juoksulenkille en ole päässyt aikoihin. Joten oon jo useamman päivän tarkkaillut säätiedotuksia ja kytännyt millon tulee pakkasyö. Ja se tuli viime yönä. Tänä aamuna kello soi 06.00 ja klo 06.10 olin Saran kanssa jo ulkona. Laitoin edellisiltana lenkkivaatteet valmiiksi ja päätin, ettei tästä päätöksestä aamulla luisteta. Kellon soidessa kirosin omia typeriä ideoitani, mutta sitkeästi kampesin itseni ylös. Ja kyllä kannatti! Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, maassa oli kuura ja tiet oli sopivasti kohmeessa. Kyllä kelpasi jolkotella menemään! Kävin reilun puolen tunnin lenkin ja vielä piti sisältä käydä kamera hakemassa ja ottaa pari kuvaa aamuisista lenkkimaisemista. 
Pilvetön taivas, klo 06.45.


Koti <3
Lenkin jälkeen suihkuun, aamupalaksi kaurapuuroa ja raejuustoa, ja klo 08.00 lähdin ajamaan kohti työmaata. Hyvällä mielellä pystyi Sarankin jättämään päiväksi kotiin kun tiesin, etten töitten jälkeen ehdi sitä lenkittämään ja nyt se oli saanut juosta pitkin metsiä aamun. Töitten jälkeen sain siis lisää synttärivieraita kun kaksi ystävää tuli toisen ystävän pienen pojan kanssa käymään. Toivat synttärilahjaksi miulle ihan ikioman kahvakuulan!!  Ja se on violetti ja hirmusen söpö. hih. Sainpa muutaman taimenkin, tomaattia ja paprikaa. Tuli ihan tarpeeseen kun omat kasvuviritelmät (joista oli mainintaa aiemmin) kuoli ennen kuin ehtivät edes syntyä :D Ystäväiset eivät saaneet synttäriherkkuja, olin sen toiselle jo etukäteen infonnut, että herkkuja en taas syö ja toinen kysyi eilen, onko herkkulakko menossa vai saako tuoda? :D Ilmeisesti hädässä ja herkkulakossa ystävät tunnetaan, sillä tulivat kuitenkin käymään ja toivat mukanaan kasvispiirakkaa!

Tällä viikolla olen siis yrittänyt syödä taas paremmin. Viime viikolla lomailin syömistenkin suhteen ja loppuviikosta olo oli aika kurja. Väsytti, kiukutti ja nukuin huonosti. Se on kyllä jännä miten elimistö reagoi ruokavalion muutoksiin. Viime vuonna pudotin muutaman kilon painoa Jutan dieetillä ja siitä jäi mieleen erityisesti ruokarytmin tärkeys. Eli nyt pidän taas ennen kaikkea kiinni siitä, ettei ruokailujen välillä ole yli 4 tuntia. Se toimii miun kohdalla. Maanantaina tulin iltavuorosta, kello näytti 21.30 ja mie olin syönyt viimeksi klo 16.00. Siihen nälkääni ja väsymykseen hotkaisin sitten kotiin tultua päihkinöitä, banaania, keksejä ja siihen päälle vielä pari leipäpalasta. Niin. Väsymys on aina ollut miulla se tunne mihin syön. Siitä tunnesyömisestä ajattelin kirjottaa nyt loppuviikosta ihan oman tekstin. En halua, että olen kiukkuinen joten kiltisti suunnittelen ruokia ja pakkailen ruuat mukaan töihin. Ei sitä turhaan sanota, että "hyvä ruoka, parempi mieli". Viikonloppuna kävin shoppailemassa Punnitse&Säästä- kaupassa ja ihastuin sieltä ostamaani salaattisiemensekoitukseen. Lounassalaatin päälle kun laittaa siemeniä niin kylläpä saa makua.
tonnikala-raejuusto-vihreäsalaatti, päälle siemet ja oliiviöljyä --> NAM!

 
Teen aina töihin mukaan smoothien, jonka juon välipalana. Uutena tuttavuutena pirtelöön on päässyt mukaan kookosmaito! Smoothiessa siis maitorahkaa 250g, banaani, ananasta ja kookosmaitoa. Vielä kun lisäisi jotain marjoja niin johan olisi terveellinen välipala!

Jonkin verran arvon, pitäisikö huomennakin aamulla pyyhältää lenkille ennen aamuvuoroa. Ainakin heräisin! Työpäivän jälkeen on tulossa jälleen ystäviä kylään. Perjantaina ja lauantaina on vapaapäivät, luvassa silloin salia ja ratsastusta! 

Ylihuomenna tulee täyteen 8 viikkoa ilman tupakkaa. Pari viime päivää on ollut aika hankalia sen suhteen, mutta periksi en anna p*rkele! Alkuajat imeskelin jatkuvasti sisuja tms. pastilleja ja ne jäi pikkuhiljaa pois...toissapäivänä oli pakko etsiä sisurasia käden ulottuville :D Onneksi tiedän, että tämäkin hankala kausi menee ohi eikä miun tarvitse polttaa. Sittenhän se vasta harmittaisikin. 

Tällä viikolla miut on tehnyt erityisen onnelliseksi miun ystävät <3 Oon huomannut, että miulla on paljon ystäviä jotka kannustaa tässä elämänmuutoksessa. Kiitos.


Yksi parhaista ystävistä, ainakin parasta lenkkiseuraa <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti