maanantai 10. maaliskuuta 2014

"Joka tekee ilolla ja iloitsee sitä, mitä hän on saanut tehdyksi, hän on onnellinen." - Johann Wolfgang von Goethe

Tänään onkin ollut tekemisen päivä! Olen aina valittanut siitä etten osaa pitää yhtään kasvia elossa, kukkapenkit kiroan alimpaan helvettiin enkä todellakaan tiedä mitä kasveja meidän pihalla kasvaa. Niinpä loogista nyt onkin, että innostuin jostain kumman syystä yrttien kasvattamisesta! Ideahan on todella upea, laitan siemeniä purkkeihin ja kesällä siirrän ne pihalle pihamökkiin. Ja kyllä, edelleen kuvittelen sen olevan niin helppoa. Noh, siitä se ajatus sitten lähti. Aamulla menin meidän kellariin katsomaan olisiko edellisiltä asukkailta jääny kukkaruukkuja sinne lojumaan. Olihan niitä jäänyt, mutta kun siirtelin lasipulloja hyllyiltä ruukkujen edestä, aloinkin tarkemmin tuijotella niitä pulloja... VAU. Pullot kyytiin vanhaan meijerin laatikkoon, laatikko autoon ja pulloja näyttämään 85v. mummolleni. Yhdessä niitä sitten ihasteltiin ja kuulemma vanhoja ovat. Mie oon jotenkin innostunu noista vanhoista tavaroista, en tiiä mikä niissä viehättää. Lasipurkkeja ja purnukoita on löytynyt nyt ihan kivasti, "uudet" pullot pääsivät entisten purkkien kaveriksi leivinuunin reunalle. Noh, takaisin siis yrtteihin. Laitoin nyt kasvamaan minttua ja laventelia sekä paprikaa. Paprikaa odotan eniten, vähänkö olisi ihana kesällä syödä itse kasvatettua paprikaa. Haaveilu kannattaa ja sehän se on parasta, vaikkei nuo nyt onnistuisikaan. 


 
Pakko muuten hehkuttaa, että tänään on 10. päivä ilman tupakkaa! Tätä ei ole tapahtunut 10 vuoteen! Ja edelleen olen tyytyväinen päätökseeni, vaikkakin viime yönä näin unta, että A:n kanssa poltettiin salaa yksi tupakka puoliksi... salaa koko maailmalta ilmeisesti :D Tän viikon osalta liikkuminen menee aika haastavaksi kun melkeinpä asun töissä tällä viikolla, mutta yritetään. Nyt menee työvuorot hassusti muutenkin kun en pääse kolmeen viikkoon kahvakuulaan tai zumbaan, kun iltavuorot sattui joka tiistaille ja torstaille... Eli ilman ryhmäliikuntatunteja mennään, ei se auta muu kuin kammeta ittensä lenkille, salille, ja jumpata kotona. 

Mistä asioista tänään iloitsin tai olin onnellinen? Kodista, keväästä, läheisistä :) enkä antanut edes sen latistaa mieltä, että koira oli oksentanut ympäri kotia kun olin 2h tuntia poissa. Tulipahan siivottua muutenkin samalla :)


Kevättä nopeuttaakseni kävin hakemassa ulkoa syreenin oksia olohuoneeseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti