perjantai 10. lokakuuta 2014

"Päätä mitkä ovat korkeimmat arvosi ja päämääräsi. Ole rohkea ja sano hymyillen ja anteeksi pyytämättä ’ei’ muille asioille. Ja kun teet näin, entistä isompi ’kyllä’ hehkuu sisälläsi." — Stephen Covey

Kynttilät <3
Tämä viikko on ollut kyllä ihan mahtava. Eli varoitus, hehkutusta luvassa! Tiistai-iltana kirjoitettuani edellisen blogitekstin suuntasin zumbaamaan. Keskiviikkona oli erittäin onnistunut aamuvuoro töissä, naurettiin työkavereiden kanssa vedet silmissä. Illalla Power-tunnilla huomasin, että "miehän jaksan!". Aloin miettiä, että varmaankin oikeanlainen ruokavalio auttaa jaksamaan myös noilla tunneilla, oli nimittäin ihan erilainen tekemisen meininki! Onnistumisen kokemuksia siis. Piti vaan kaksi liikettä jättää kesken, yleensä niitä on ollut paljon useampia ;) Rankka tunti oli, mutta muistin kerrankin venytellä kunnolla kotona niin eilen oli vähän helpompi päivä. Eilen ja tänään onkin ollut taas vapaapäiviä. Eilen kävin aamupäivällä ratsastamassa, päivällä käytiin naapurin kanssa koirien kera kävelyllä ja illalla yläkroppa sai liikkuvuutta keppijumpassa! 

Vatsalihakset sai kyllä tällä viikolla kunnon rääkin. Maanantaina aloitin kotijumpalla, zumba ja ratsastus käyvät kiitettävästi keskikehoon ja siihen päälle Power-tunnin ja keppijumpan vatsalihasliikkeet. Olin lähes varma eilen illalla, että yksikin ylimääräinen vatsalihasliike saisi jonkinasteisen revähdyksen aikaan. Ei varmaan ole ihme, että viime yönä nukuinkin sitten 10h... Ihanaa huomata, että kunto on kasvanut siihen pisteeseen, että päivän aikana jaksaa käydä ratsastamassa ja vielä lisäksi jossain jumpassa. Aiemmin 1h ratsastusta takasi sohvalla makoilu-illan... Mutta tänään olikin sitten liikkumisen puolesta lepopäivä! Tosiaan 10h unta tuli katseltua viime yönä ja tänään oli siivouspäivä. Rakas kissamme Urmas oli ilmeisesti sitä mieltä, että pukuhuoneen matto kaipaa pesua eikä meikäläinen saisi jättää farkkujaan lojumaan, joten oli sitten päättänyt pissiä niitten päälle viime yönä. Ei ole tuollaista temppua tehnyt ikinä. Ihmettelen miten rauhallisesti tämän otin vastaan. Minkäpä sille mahtaa, pesuun vaan. Varmaankin siivousintoa vauhditti tieto siitä, että tänään on herkkupäivä! Kuurasin koko mökin ihan kunnolla. Päivällä kauppareissun yhteydessä kävin tallilla heittämässä hepoille päiväheinät ja siivouspuuskassani siivosin karsinatkin. 

Onnistumisen tunteita on herättänyt tuo dieetti! En ole edelleenkään orjallisesti ohjeita noudattanut, mutta tuloksia tulee siltikin! Kun muistaa syödä säännöllisesti, juoda paljon vettä, syödä tarpeeksi kasviksia ja välttää herkkuja niin näköjään hyvä tulee. Otsikkoon viitaten, houkutuksille ja makean himolle olen onnistunut sanomaan "Ei"... vaikkakin eilen lipsuin ja söin hyvin pienen palan mustikkapiirakkaa ja ohuen siivun jäätelöä sen kera. Siltikin paino oli tippunut 0.5kg tällä viikolla. Dieetin aloittaessani tein pientä mittailua kehostani. En halua tuijottaa vaa'an lukuja, sillä painoa ei ole paljoa pudotettavana. Hämmästyksekseni voin todeta, että kahden viikon aikana kropastani on lähtenyt 10cm! Vatsan ympärys on pienentynyt 4cm, jaloista ja takapuolesta hävisi 3cm molemmista. Ja nyt alkaa taas vaatteetkin istua normaalisti päällä. Ihmeellistä minkälaisen muutoksen voi kahdessa viikossa saada aikaan sillä, että syö terveellisesti! Ja tuntuu, että nyt syön paljon enemmän kun ennen: kunnon aamupala, lounaalla esim kanasalaattia, välipalalla rahkaa, päivällisellä esim. makaronilaatikkoa ja sitten iltapalalla teetä ja leipää. Väliin saatan ottaa hedelmänkin jossain kohtaa. Ja tosiaan ihan tavallista ruokaa syön :) Siitä ei ole pitkä aika kun kirjoitin tänne, että "haluan voida hyvin." Nyt tuntuu, että voin hyvin. Mielialat ei heittele verensokereiden kanssa samaa tahtia, päänsärkyä ei ole ollut kahteen viikkoon ja yöt nukun sikeästi, päiväunia en ole nukkunut muutenkaan enää pitkään aikaan. Taidanpa siis jatkaa samalla linjalla! 


Yhden herkkupäivän pidän viikossa ja tänään herkuteltiin A:n kanssa pizzalla ja kaupasta löytyi illaksi Aino-jäätelön uusi maku: suklaa- ja vaniljakermajäätelöä, toffeepaloja ja mintturakeita....Mmmmm.... 

Eilen illalla hemmottelin itseäni kasvonaamiolla saunassa ja sen jälkeen tein vielä ihanan jalkakylvyn! Näillä pienillä asioilla saa helposti jaksamista pimeään syksyyn :) Ensi viikko meneekin vauhdikkaasti, alkaen nyt viikonloppuna pitkillä työvuoroilla, tiistaina on välissä yksi vapaa ja sitten seuraava vapaa onkin vasta lauantaina. Onneksi perjantaina päästään Apulannan keikalle ja sitten hotelliin yöksi  ja mie pääsen taas hotellin aamupalalle <3 Ensi viikolla ryhmäliikuntatunnit onkin tauolla syyslomien vuoksi, mikä toisaalta on ihan hyvä juttu. Vapaata  aikaa on niukasti ja niinä aikoina käyn sitten ratsastelemassa Maralla :)

Mökki on siivottu, uunit lämmitetty, kynttilät on sytytetty, ulkona sataa vettä ja on pimeää, taidanpa siis käpertyä loppuillaksi sohvalle peiton alle syömään jäätelöä ja katsomaan Vain elämää. Ihanaa viikonloppua kaikille <3

Ai niin, tällä viikolla saatiin varattua se Saksan matka, joulukuun puolessa välin kutsuu siis Frankfurt ja joulumarkkinat!

Kuva: www.frankfurt-tourismus.de

1 kommentti:

  1. Ihanaa, onnea dieettisi tuloksista! Muutenkin kivan kuuloinen viikko ollut ja ihana reissu tiedossa, paljon onnen aiheita! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista