sunnuntai 10. toukokuuta 2015

"Koko muumimamma oli pyöreä juuri sillä tavalla kuin äitien kuuluukin olla." - kirjasta Muumilaakson vauvakirja

Työkavereilta saatu ruusu <3
Huh huh, olipas viikko. Viikko täynnä itkua ja onnellisuutta. Vauvan potkuja, ulkoilua, haikeita hetkiä ja ystävyyttä. Selvisin siis viimeisestä työviikostani. Sehän alkoi tyylikkäästi kunnon itkukohtauksella työnohjauksessa, kun työnohjaaja erehtyi kysymään miltä tuntuu jäädä töistä pois..."IHAN HIRVEÄLTÄ, BYÄÄHHH..." Oltiin siis koko työyhteisö porukalla koko päivän kestävässä työnohjauksessa. Noh, tätä edeltävänä iltana olin itkenyt sitä, että Suomen jääkiekon MM-joukkueessa on "niin pieniä poikia". Eli jos joku ei vielä ymmärtänyt, hormooni-itkut ovat rantautuneet tänne maaseudun rauhaan. Toisaalta siis aika huvittava viikko ollut takana. Tulin perjantaina töistä kotiin, itkien hyökkäsin A:n kaulaan ja aikani vollotettuani sain sanottua itkien: "miulla alko loma...!". Jotenkin muistelen, että viime vuonna lomalle jäädessäni olin vähän iloisempi? ;) 

Tällä hetkellä tuntuu hyvältä. Kevyeltä. Joo toki työpaikalle avaimet jättäessäni ja asiakkaat hyvästellessäni (työkavereista puhumattakaan) tuntui todella raskaalta. Mutta olen iloinen siitä, että sain itkeä tunteitani siellä. Jos tuntuu pahalta, niin se pitää näyttää. En usko, että mistään muusta työpaikasta lähteminen olisi tuntunut yhtä raskaalta. Mutta se on nyt tehty ja onneksi pääsen palaamaan sinne sitten tulevaisuudessa. Nyt on aika keskittyä johonkin ihan muuhun. 

Perjantaina illalla kävin jälleen äitiysjoogassa ja tunnille mennessäni vatsaa kiristi, sydän hakkasi nopeasti ja hengittäminen oli työlästä. Työntäyteinen viikko oli takana ja olin todella väsynyt. Puolentoista tunnin joogaamisen jälkeen huomasin, että kiristykset oli poissa, hengitin vapaasti ja syke oli normaali. Ihmeellistä. Ensimmäistä kertaa pystyin myös keskittymään hetkeen siellä. Edistystä on siis tapahtunut! ...vaikkakin pakko myöntää, että loppurentoutuksen aikana kuulunut kuorsaus sai keskittymiseni herpaantumaan ja aloin tirskahdella. Ja sitten hävetti. Yritin kyllä peittää tirskumista "olevinaan yskimiseksi" mutta tuskinpa onnistuin. Mutta kuorsaaja ei ainakaan tirskumiseeni herännyt joten hänen rentoutuksensa oli ilmeisen onnistunut :D

Eilen käytiin ystäväni K:n kanssa vähän shoppailemassa pihajuttuja sillä aikaa kun rakkaat miehemme olivat leikkimässä sotaa (=paintball). Miehet haettuamme sotaleikeistä mentiin ystäviemme luo katsomaan Suomen peliä, grillattiin ja syötiin hyvin. Kotiin tultiin A:n kanssa vasta puolen yön jälkeen. Olipa ihana päivä ja ilta! Kiitos vielä kerran! 

Nyt seuraavaksi aion keskittyä raskauteen, vauvan tuloon ja kodin laittamiseen valmiiksi sitä varten. Omaa hyvinvointia unohtamatta! Ensimmäinen lomaviikko alkaa huomenna neuvolakäynnillä, jatkuu tiistaina intialaisella päähieronnalla, sitten ohjelmassa on lepoa, vauvan vaatteiden pesua, pihahommia ja viikonloppuna kalamarkkinat! Ne on tullut miulle ja A:lle ihan perinteeksi, sieltä saa Paholaisen hilloa, savukalaa ja superhyviä lettuja! Ehkä tää töistä pois jääminen ei ollutkaan niin huono juttu... ;) Saatanpa ehtiä salillekin viikolla, nyt en ole käynyt kolmeen viikkoon! :O ...ja on kyllä paikat sen mukaan jumissakin. Tuo tämän päivän otsikko oli muuten niin osuva kun vaan voi olla! Nyt tässä raskauden aikana olen tuskaillut sitä, että kroppa muuttuu. Mutta nyt alan hyväksyä senkin, että naama turpoaa :) Enpä minä sille nyt mitään voi ja pitäähän raskauden jälkeen olla jotain haastetta taas eikö? ;)

9 viikkoa laskettuun aikaan!



"Puutarhani ei ole hoitamaton vain rönsyilevä" :)
Sara ja Urmas pihatöissä <3

 Vauva todellakin saa pakkosyötöllä kuulla muumeista heti syntymästään saakka.  Olen monesti jo hypistellyt Muumilaakson vauvakirjaa ja eilen vihdoin sen ostin. Nyt päästäänkin yhdessä A:n kanssa täyttämään odotus-osiota :) 

Äitini oli ostanut vauvalle Finlaysonin Tarumuumi-vauvansetin, jossa on muumikuvioiset peitto, tyyny ja pussilakanasetti vauvalle <3 

En malta odottaa, että saadaan pinnasänky meidän kavereilta ja pääsen laittamaan sänkyä valmiiksi vauvalle. 

Että tällä kertaa tämmöistä vauvahattaraa tänne, katsotaan mitä huomenna on luvassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti