torstai 14. toukokuuta 2015

"Ei toimeliaisuus ole mikään saavutus. Ei riitä, että ryntäilet ympäriinsä, aloitat kaikenlaista ja olet koko ajan kiireinen. Hyvin käytetty aika on sitä, että viet päätökseen sen minkä olet aloittanut." - Eknath Easwaran

Olipa hyvä otsikko vaikka itse sanonkin. Tunnustan kuuluvani niihin, ketkä kehuskelevat sillä, mitä kaikkea ovat saaneet ajoiksi ja mihin kaikkeen aikaa saa kulumaan. Samalla sitten taitavasti myös valitan ja luettelen niitä tekemättömiä töitä. Pitäisi ja pitäisi sitä ja tätä ja tuota. Ensimmäinen lomaviikko on mennyt kropan levätessä ja mielen laukatessa ja stressatessa. Maanantain neuvola peruuntui, mutta illalla sen tilalle tuli aivan jäätävät kivut selkään, vatsaan, nivusiin, niveliin...sohvalta ylös pääsy ei onnistunut yksin ja olo oli kuin sodassa haavoittuneella virtahevolla. Jep jep. Pikainen googlettelu antoi vastauksen: raskauteen liittyvät liitoskivut. Jippii. Sain onneksi näihin avun särkylääkkeestä, kuumasta suihkusta, lämpögeelistä, levosta ja kuumasta kauratyynystä. Tiistaina oli vuorossa intialainen päähieronta ja voi että teki hyvää! Loppupäivän lepäsinkin ja olen sen jälkeen nukkunut 10h yöunia! ...ja sitä ei ole muuten tapahtunut sitten alkuraskauden! Eilisen päivän makasinkin sohvalla ja kevyesti meni tämäkin päivä. Olen kuitenkin joka päivä käynyt kävelemässä, että keho saisi edes vähän liikettä. 

Mutta mitä se pää sitten stressaa? No tekemättömiä töitä. Tekemättömiä hankintoja vauvaa varten. Tiedän, ettei periaatteessa ole kiire ja onhan tässä aikaa, mutta hankala on olla lomalla kun takaraivossa jyskyttää "jossain vaiheessa pitää kuitenkin...". Eli tulin siihen tulokseen, että seuraavan kahden viikon aikana yritän laittaa kotona mahdollisimman paljon paikkoja kuntoon vauvan tuloa varten. Ja teen viimeiset hankinnat. Onneksi paljoa ei enää tarvitse hankkia ja isoimmat hankinnat on jo tehty. Kahden viikon päästä lähdetään A:n kanssa Helsinkiin ja olisi ihana ajatus, että siihen mennessä olisi kaikki mahdollisimman valmiina. Reissun jälkeen voisin keskittyä lomailuun. Ehkä sitten olisi paremmat ilmatkin? Reissun jälkeen on luvassa myös seuraava aika hierojalle, can't wait <3.

Ilmoittauduin tänään kahteen "movement workshops for pregnant"-työpajaan. Kyseessä on siis 2.5h kerrallaan kestävät jooga/liike-työpajat joissa on tarkoitus saada vinkkejä synnytykseen, kivun hallintaan, rentoutumiseen ja ylipäätään raskausaikaan. Olen pitänyt äitiysjoogasta todella paljon, joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä kun ohjaaja kysyi olisiko kiinnostusta vielä lisäkurssiin. Ensimmäinen kerta onkin jo ensi viikolla. 

Olen jonkin verran napsinut kännykällä kuvia vatsan kasvamisesta raskausaikana. Valitettavasti viime aikoina kuvia on tullut otettua harvakseltaan, mutta kyllä eilen ihmettelin kovaan ääneen kun katsoin alkuraskauden kuvia. Voi apua miten sitä on ollut pieni ja laiha!! :D Muistan vielä ensimmäistä kuvaa ottaessani, että olo oli todella turvonnut. Olin yövuorossa ja kyseessä oli siis "iltaturvotus". Kyllä nyt naurattaa tuo "turvotus"! Mutta kuvia katsoessani aloin ymmärtää näitä kipujakin. Ei ihme, että kroppa kipuilee...vai mitä olette mieltä, näkyykö muutosta? :) (Rv= raskausviikko)

Ensimmäinen kuva on otettu siis jouluaaton aattona, ennen kuin olin edes töissä kertonut raskaudesta. Ensimmäinen kolmannes oli tulossa täyteen. Aika hyvin raskauden sai peitettyä tuonne helmikuun puoleen väliin (rv 18+3), silloin taisi ensimmäiset "ulkopuoliset" huomata raskauden jos oli tiukka paita päällä. Rakenneultran jälkeen mahan kasvu alkoi kunnolla, vauva taisi ottaa kasvuspurtin :) Viimeisin kuva on otettu nyt tiistaina 12.5. kun laskettuun aikaan on enää vajaa 9 viikkoa jäljellä. 
 
Tällä viikolla on väsyttänyt. Ja olen nukkunut. Eli loma taisi tulla enemmän kuin tarpeeseen. 

 Nyt Suomen peliä jännäämään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti